WATERSIDE

Rotterdam

meer informatie voor particulieren klik hier

In het Masterplan van Oud IJsselmonde zijn door de gemeente Rotterdam twee locaties rond de oude insteekhaven aangewezen als potentiele ontwikkellocaties.

Op basis van deze gemeentelijke visie hebben twee gebiedseigenaren de handen ineengeslagen om te komen tot een integrale ontwikkeling: Steen Goed voor het westelijk gelegen oude havenhoofd en LKG Properties voor het terrein aan de oostzijde van de haven. De ontwikkeling heeft een dynamisch verloop en leidt inmiddels tot een programma van ca. 220 woningen inclusief voorzieningen in het plint en parkeren voor bewoners. De centraal gelegen haven met aanpalende gronden van Rijkswaterstaat is in de ontwikkeling opgenomen en leidt na herinrichting tot een hoogwaardig verblijfsgebied dat ten dienste staat aan de wijk Oud IJsselmonde. De haven en de kades rond de haven worden in de plantontwikkeling getransformeerd tot publieke domeinen, waarmee invulling kan worden gegeven aan de wens om de rivieroevers publiektoegankelijk te maken.

Waar de ontwikkeling van Steen Goed voorziet in een toren en landmark naast de Brienenoordbrug vormt het plan waar Eentien Architecten in opdracht van Waterside II BV aan vormgeeft, een opmaat van de bestaande grondgebonden woningen ten oosten van de ontwikkellocatie naar het landmark. Het bouwplan ontwikkelt zich daarmee organisch en wigvormig van drie bouwlagen aan de Flying Dutchmanstraat tot een accent van ca. 10 bouwlagen aan de noordwest zijde. Het triangelvormige bouwblok is gepositioneerd op een ondergrondse parkeergarage en omsluit een collectieve daktuin. De langs de rivier en haven gelegen appartementen kenmerken zich door een grote mate van transparantie waarmee de visuele relatie met de rivier is geoptimaliseerd. Geprononceerde horizontale gevelbanden dragen bij aan de horizontaal gelaagde architectuur.

De appartementen beschikken over twee typen private buitenruimten: een als serre afsluitbare loggia en tussen de loggia’s ingeklemd een beschutte buitenruimte. Daarmee zijn de appartementen voorzien van ‘all year round’ te bruikbare buitenruimten.

De opbouw van het bouwplan leidt tot een groot aanbod van gestapelde penthouses met een riant dakterras annex daktuin. In het gehele plan is een grote mate van woningdifferentiatie voorzien, waardoor aan een brede doelgroep een passende woning kan worden geboden. Het merendeel van de appartementen zal in de huursector in de markt worden gezet.

OPDRACHTGEVER:
Waterside II BV

LOCATIE:
Oud-IJsselmonde – Rotterdam

PROGRAMMA:
125 appartementen en grondgebonden woningen met bijbehorende voorzieningen

ADRES:
Flying Dutchmanstraat

PERIODE:
2017 – 2022

PARTNERS:
Felixx Landscape Architects & Planners
Staton Bouw
VDW-BM
DWA
IMd

ALLE PROJECTEN