WATERSIDE

Rotterdam

Een eerder plan van 01-10 Architecten voor een ontwikkeling aan de Flying Dutchmanstraat kwam in handen van de nieuwe eigenaar en leidde tot de opdracht aan het architectenbureau om een passend plan voor deze locatie te ontwikkelen. De kenmerken van het eerdere plan werden vertaald naar de nieuwe opgave en leidde tot een planintiatief waar de gemeente Rotterdam haar schouders onder zette.
Inmiddels is op het naastgelegen Oud-IJsselmondse Hoofd eveneens een bouwplan in ontwikkeling en is ingezet op een integrale ontwikkeling. De beide plannen voorzien in een ambitieuze nieuwe identiteit van de naast de Van Brienenoordbrug gelegen locatie. De beide plannen zijn nog in ontwikkeling en aan veranderingen onderhevig; vooralsnog is een plancapaciteit van ca. 100 appartementen en grondgebonden woningen in beeld. Het triangelvormig planconcept omsluit een collectieve parkeervoorziening met daktuin en bevat een groot aantal appartementen met dakterras.
Vanwege het panoramisch zicht op de Maas zijn de buitengevels transparant ontwikkeld. De glazen loggia’s voorzien in beschermde buitenruimten.

OPDRACHTGEVER:
LKG Properties

LOCATIE:
Rotterdam, Oud IJsselmonde

PROGRAMMA:
77 Appartementen en parkeergarage

ADRES:
Flying Dutchmanstraat

PERIODE:
2016 – 2018

PARTNERS:
Felixx landscape architects & planners

ALLE PROJECTEN