TECHNOLOGIECAMPUS EINDHOVEN

Eindhoven

Als onderdeel van een meer-jarige transformatie van deze groene healthcare technologiecampus net buiten de rondweg van Eindhoven hebben we een van de grootste kantorencomplexen op het terrein aangepakt. In “the war for talent” is het essentieel om aantrekkelijke werkomgevingen te bieden aan hoogopgeleide onderzoekers en technici die vanuit de hele wereld hier naar toe komen. De campus maakt een transitie door van een functioneel cluster van sobere werkgebouwen naar een waardevol verblijfsgebied dat gekenmerkt wordt door een diversiteit in gebouwen en werkplekken in een groene leefruimte die een mix mogelijk maakt van hard werken en plezier maken.

Wat begon als een esthetische upgrade, is uiteindelijk uitgegroeid tot de realisatie van een volledig nieuwe gebouwhuid. De kozijnen zijn vervangen door een speciaal geproduceerd systeem met geprononceerde verticale profielen, hogere isolatiewaarden en spuiluiken voor alle werkplekken. De betonnen borstweringen zijn thermisch geïsoleerd en voorzien van een nieuwe zachte bekleding. Het half-transparante industriële doek is verticaal opgespannen tussen de raamstroken en horizontaal naadloos aangebracht over de volledige gebouwlengte en voorzien van verkleurende, programmeerbare verlichting.

Naast de transformatie van de bestaande kantoorpanden hebben we een nieuw volume toegevoegd. Op maaiveldniveau ontstond zo een groot centraal vergader- en restaurantcentrum, aan beide zijden omzoomd door de groene campusomgeving. De golvende gevel van de nieuwbouw is maximaal transparant: het restaurant breidt zich onder de grote luifels visueel uit naar buiten. Door de oorspronkelijke buitenruimte tussen de twee gebouwdelen te transformeren tot een atrium en een centraal verticaal knooppunt is er hoogte, lucht en ruimte geïntroduceerd in de overheersende horizontaliteit van de bestaande panden.

LOCATIE:
Eindhoven

PROGRAMMA:
Gevelrenovatie kantoor 12.700 m², nieuwbouw restaurant en vergadercentrum 4.000 m²

PERIODE:
2018 – 2020

PARTNERS:
Inbo
Dukers & de Cock
Arcadis
Bouwbedrijf Berghege
Strukton
Polyned

ALLE PROJECTEN