WILHELMINASTRAAT

Mijnsheerenland

De verplaatsing van het kernwinkelgebied in Mijnsheerenland was al enige tijd een feit. Maar toen door overlijden van de eigenaar de winkel in huishoudelijke artikelen aan de Wilhelminastraat werd gesloten, moest worden uitgekeken naar een nieuwe functie. Het winkelpand was verouderd en de economische activiteiten waren ter plaatse dusdanig teruggelopen dat voortzetting van de winkelfunctie door derden niet langer voor de hand lag.

Er werden onderzoeken gedaan om de locatie te herontwikkelen, maar al deze onderzoeken eindigden met een te lage inbrengwaarde van het bestaande onroerend goed. Via een bevriende relatie werd ook aan 01-10 Architecten een visie gevraagd.

Deze visie resulteerde in een plan voor een luxe vrijstaande woning aan de voorname Wilhelminastraat en een kangoeroe woning op het achterterrein, gezamenlijk of afzonderlijk in de markt te zetten. Het plan profiteerde daarbij van de dubbele ontsluiting van het kavel en de aantrekkelijkheid van de locatie voor een luxer woonproduct.  Doorrekening van het plan resulteerde in een aantrekkelijke grondwaarde en daarmede was de basis gelegd voor een verdere ontwikkeling. 01-10 Architecten zal de ontwikkeling namens de erfgenamen van de overleden eigenaar verder vormgeven.

OPDRACHTGEVER:
Particulier

LOCATIE:
Mijnsheerenland

PROGRAMMA:
Woning

ADRES:
Wilhelminastraat

PERIODE:
2016

ALLE PROJECTEN