QP-QR

Best

De meerjarige aanpak van de technologiecampus in Best wordt steeds zichtbaarder. Na de eerste fases van opwaardering van de bestaande gebouwen plus de integrale aanpak van de buitenruimte volgt nu de noodzaak om verder vooruit te kijken.
De groei van de campuspopulatie leidt tot steeds nieuwe opgaves, zowel op het gebied van transformaties van bestaande panden als in de toevoeging van nieuwe functies en volumes.

Een centraal ontmoetingscentrum gaat de bestaande en over de campus verspreide kantines en overlegplekken vervangen. Er zal een levendige multifunctionele zone worden ontwikkeld aan het centrale park waar de campusgebruikers gedurende de hele dag terecht kunnen voor een breed aanbod aan food & drinks; van eenvoudige lunches tot VIP diners en natuurlijk goede koffie. Hier kan overleg gevoerd worden met collega’s of partners in formele of juist informele setting.
Het ontmoetingscentrum is ontworpen als een lichte, transparante omgeving, gedragen door een bos van slanke kolommen met een slim plafond waarin kunstlicht en daglicht worden gecombineerd.

De buitenruimte tussen twee gebouwdelen wordt getransformeerd tot een hoog atrium, een ademruimte in aansluiting op het restaurant/ontmoetingscentrum waar een nieuwe trap alle bestaande en nieuwe looplijnen aan elkaar knoopt.

LOCATIE:
Best

PROGRAMMA:
Gevelrenovatie kantoor 12.700 m², nieuwbouw restaurant en vergadercentrum 4.000 m²

PERIODE:
2018

PARTNERS:
Inbo, Dukers & de Cock, Arcadis

ALLE PROJECTEN