CLI STUDIO

Erasmus Campus Rotterdam

Op 13 november 2018 werd op de Erasmus Campus in Rotterdam na een klein jaar van voorbereiding en realisatie het nieuwe Erasmus Education Lab & Studio feestelijk geopend.

Het door Eentien Architecten in samenwerking met Edina Peli (KRED) ontworpen Erasmus Education Lab & Studio is het nieuwe kloppende hart van de Community for Learning & Innovation (CLI).

De CLI is een netwerk om kennis te delen over en samen te werken aan onderwijsvernieuwing door professionele ontwikkeling en digitalisering. Met het Education Lab beschikt de Erasmus Universiteit nu over een state-of-the-art studio voor online onderwijs en een plek voor ontmoeting en workshops.
De transparante plint van het Polak gebouw biedt maximale exposure op deze vorm van onderwijsvernieuwing.

Concept: Een sculpturaal interieurlandschap verbindt de studiovolumes met de publieke trap van het hoofdatrium en biedt de overige functies een podium, warmte en geborgenheid in de verder open en transparante ruimte. Dit publieke deel bevat projectruimtes en open debat- en studioruimte.

De studio’s zijn uitwendig afgewerkt met een eiken lamellenstructuur die in organische uitwaaierende patronen overgaan in een verlaagde plafondzone. Achter deze plafondzone zijn de technische installaties gebundeld. Het houtmotief van lamellenplafond wordt gespiegeld op de vloer door middel van een eiken parket. De vloer rond deze centrale ruimte is in een gietvloer afgewerkt.

Het Education Lab & Studio beschikt over een grote centrale opnamestudio en twee kleinere studio’s, alsmede een grote techniekruimte en montageruimte. De zeer hoogwaardige studio’s zijn in een parallel proces ontwikkeld en tijdens de uitvoering geïntegreerd. Deze integratie vereiste, mede door de hoge eisen die aan de studio’s zijn gesteld, een zeer zorgvuldige afstemming en coördinatie.

Eentien Architecten was verantwoordelijk voor het Total Engineeringsteam waar naast het architectenbureau ook de installatieadviseur en het projectmanagement deel van uitmaakte.

OPDRACHTGEVER:
Erasmus Universiteit Rotterdam

LOCATIE:
Rotterdam

PROGRAMMA:
1700 m² studio en nevenfaciliteiten

PERIODE:
2018

PARTNERS:
Bureau Bouwkunde (management)
Prime Advice (installatie adviezen)
KRED/Edina Peli (schetsontwerp)
Groenenwegen PGN Bouw (uitvoering)
Van Rossum (constructeur)
Constructif (aannemer)
Elsenga Installatietechniek (installateur)
Mutrox Studiobouw (ontwerp en realisatie studio’s)
Blokland Interieurbouw

ALLE PROJECTEN