ANTES

POORTUGAAL

In opdracht van Antes heeft Eentien Architecten een kliniek voor langdurige zorg in Poortugaal van 11.000 m² ontworpen voor een doelgroep van cliënten die langer dan een jaar psychiatrische zorg nodig hebben. Met deze kliniek gaat een ingrijpende vernieuwing van start, waarbij een GGZ zorgcampus zal ontstaan van meerdere grote klinieken in een landschappelijke omgeving. De kliniek huisvest 144 individuele wooneenheden, vormgegeven als micro-appartementen. Door middel van een complete mock-up van de studio is deze tijdens het ontwerptraject volledig getest op functionaliteit, veiligheid, beleving en de integratie van installaties.

Alles aan dit woon-zorggebouw staat in het teken van de ‘helende omgeving’: een gezonde omgeving gebaseerd op fysieke zaken zoals frisse lucht en daglicht overal in het gebouw. Hier begint het traject van de cliënt terug naar een zelfstandig bestaan. De normalisatie en autonomie van de cliënt staan hierbij voorop.

OPDRACHTGEVER:
Antes

LOCATIE:
Poortugaal

PROGRAMMA:
Care Kliniek

ADRES:
Albrandswaardsedijk

BVO:
11.000 m²

PERIODE:
2017 – 2020

PARTNERS:
Oostelbos van den Berg
Zonneveld Ingenieurs
Nelissen Ingenieursbureau BV

ALLE PROJECTEN