BEDRIJFSCOMPLEX ERICSSON

Rijen

Ericsson Telecommunicatie heeft een lange geschiedenis als producent van telefooncentrales en huistelefoons. Voor de Nederlandse markt waren de ambachtelijke productiefaciliteiten gevestigd in traditionele bedrijfshallen in Gilze Rijen.

Met de opkomst van de automatisering in de telefoniemarkt en de mobiele telefonie was een substantiële uitbreiding en grondige heroriëntatie van de productiefaciliteit in Gilze Rijen noodzakelijk geworden. 01-10 Architecten werd benaderd voor het ontwikkelen van een masterplan en een fasegewijze realisatie, herbestemming en revitalisatie van nieuwe en bestaande faciliteiten. Op deze wijze heeft het architectenbureau over een periode van een aantal jaren vorm gegeven aan een uiteenlopend type gebouwen.

Een bijzondere opgave voor het architectenbureau was het realiseren van een nieuwe eigentijdse bedrijfsidentiteit. Vooral het nieuwe hoofdkantoor met haar in koper uitgevoerde ringvormige vergadercentrum en auditorium heeft het complex een bijzondere presentatie naar de provinciale weg gegeven.

OPDRACHTGEVER:
Ericsson

LOCATIE:
Rijen

PROGRAMMA:
Kantoorruimte

ADRES:
Ericssonstraat 2, 5121 ML

BVO:
11.600 m²

PERIODE:
1995 – 1996

ALLE PROJECTEN