BETJE WOLFFSTRAAT

Den Haag

De Betje Wolffstraat in Den Haag vormt een van de eerste winkelgebieden in de naoorlogse wijk Moerwijk. In opdracht van Staedion hebben wij een complex ontworpen met 72 appartementen op een commerciële plint. De plint bestaat uit een flexibel in te delen casco en biedt ruimte voor zowel kleine winkelunits als een supermarkt. De bestaande winkeliers kunnen hierin terugkeren na de sloop-nieuwbouw. Het project staat in nauwe relatie met de door ons eerder ontworpen gevelrenovatie Betje Wolfsstraat 140-212 aan de overzijde van de straat.

Het woonprogramma bestaat uit vrije sector- en sociale huurwoningen, met een variatie van twee-, drie-  en vierkamerwoningen. De appartementen zijn bedoeld voor ouderen, starters en kleine gezinnen. Op de topverdieping zijn bovendien appartementen gemaakt speciaal voor ouderen en rolstoelgebruikers. De woningen zijn ontsloten middels een galerij. Om ontmoeting te stimuleren worden de individuele buitenruimten gecombineerd met de galerij.

De gevels zijn ontworpen in de traditie van de naoorlogse strokenbouw. De lange gevel in deze drukke straat hebben we als eenduidig gebaar, een klassieke stedelijke wand opgezet, en geleed door middel van een fijne ritmiek van ramen en penanten, boven een stevige maar open plint. Duidelijke, ambachtelijke architectuur als bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk.

OPDRACHTGEVER:
Staedion

LOCATIE:
Den Haag

PROGRAMMA:
Nieuwbouw woningen, winkels en parkeergarage

ADRES:
Betje Wolffstraat

PERIODE:
2018 – 2023

PARTNERS:
Van Wijnen
ALDI Nederland
VIAC Adviseurs

ALLE PROJECTEN