Boompjes, Kantoortoren Ernst & Young

Rotterdam

“Het was 1998, ik had een vergadering bij TRS in hun kantoor op de Wilhelminapier met uitzicht op de Boompjes toen ik het bericht kreeg dat wij de selectie voor de herontwikkeling van de Nederlandsche Bank aan de Boompjes hadden gewonnen. Een moment dat in mijn geheugen gegrift staat. We waren het millennium al dik voorbij toen de feitelijke ontwikkeling op gang kwam, maar ik onthoud u niet de eerste schets die deel uitmaakte van ons selectiedocument.”

citaat van Nico Brouwer

Bij de verdere planontwikkeling is nog veel veranderd. Het aanvankelijke idee van een mixed use toren van 100 meter hoog werd op voorspraak van de gemeente verlaten en vertaald naar twee separate torens van ca. 75 meter hoog. De eerste toren die in ontwikkeling kwam was de kantoortoren op de locatie naast het historische bankgebouw; de tweede toren, die later de naam “Hoog aan de Maas” heeft gekregen werd achter het bankgebouw op de Terwernakker geprojecteerd.

Voor de ontwikkeling van de kantoortoren was het architectenbureau een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse architectenbureau Philiip Johnson/Alan Ritchie. Later wist de opdrachtgever Ernst & Young aan te trekken als hoofdhuurder en daarmee kreeg het gebouw in de volksmond de naam “Ernst & Young toren” mee.

Het ontwerp van de Ernst & Young toren is van de hand van Alan Ritchie; de technische uitwerking, vergunningsprocedure en de bouwbegeleiding zijn door 01-10 Architecten verzorgd. 

Het totale project omvatte naast de Ernst & Young toren de niet gerealiseerde Hoog aan de Maas toren, de ondergrondse parkeergarage onder de verbrede Terwenakker en de restauratie en herbestemming van het voormalige bankgebouw. Alle deelprojecten zijn op onze website terug te vinden.

 

OPDRACHTGEVER:
v.o.f. Boompjes:
Multi Development, Synchroon, SNS Property Finance

LOCATIE:
Rotterdam

ADRES:
Boompjes 258, 3011 XZ

GEBRUIKER:
Ernst & Young

BVO:
19.500 m²

PERIODE:
1998 – 2005

PARTNERS:
Philip Johnson/Alan Ritchie
(geassocieerd architect)

 

Your Server is Unable to connect to the Google Geocoding API, kindly visit THIS LINK , find out the latitude and longitude of your address and enter it manually in the Google Maps Module of the Page Builder
ALLE PROJECTEN