ERASMUS UNIVERSITEIT M-GEBOUW

Rotterdam

In een intensieve dialoog met de Erasmus School of History, Culture and Communications en het facilitair bedrijf van de Erasmus Universiteit Rotterdam is door 01-10 Architecten vormgegeven aan de transformatie van het M gebouw op de Erasmus campus tot modern universiteitsgebouw.

Het ontwerp omvat een omvangrijke technische opwaardering en de transformatie tot een open en uitnodigende faculteitsomgeving. De lange en donkere gangstructuur heeft plaatsgemaakt voor een transparant interieur met ontmoetingspleinen en gevarieerde werkvertrekken. Dit resultaat kon vooral bereikt worden door de introductie van wisselwerkplekken en het verkleinen van de één- en tweepersoons werkvertrekken. Een bijzondere problematiek vormde de beperkte verdiepingshoogte, de beperkingen van het betonskelet en de verouderde installatietechniek.

Het werken in een transparante omgeving betekent een flinke cultuuromslag binnen de faculteit. Door de gebruikers volledig bij de oplossingen te betrekken, kon draagvlak voor deze nieuwe opzet verkregen worden. Wij hopen met deze transformatie een bijdrage te kunnen leveren aan de ambities van de Universiteit om het gehele universiteitsterrein, inclusief bestaande gebouwen,  te transformeren tot een aantrekkelijke internationale onderwijscampus.

OPDRACHTGEVER:
Erasmus Facilitair Bedrijf

LOCATIE:
Rotterdam

PROGRAMMA:
Renovatie en herinrichting faculteitsgebouw ESHCC

ADRES:
Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA

BVO:
4.960 m²

PERIODE:
2013 – 2014

Your Server is Unable to connect to the Google Geocoding API, kindly visit THIS LINK , find out the latitude and longitude of your address and enter it manually in the Google Maps Module of the Page Builder
ALLE PROJECTEN