Jumbo & Lidl supermarkten

Gouda

Eind augustus 2016 zijn de nieuwe Jumbo en Lidl supermarkten aan de Sportlaan in Gouda Oost bouwkundig opgeleverd. In oktober 2016 zijn de supermarkten geopend voor de klanten.

De beide supermarkten vervangen de oude C1000 en Lidl supermarkten, die verplaatst moesten worden vanwege de herontwikkeling van de woonwijk.

Samen met de Leo Vromantoren en de Georgina Sanders toren, eveneens ontwerpen van 01-10 Architecten, flankeren de supermarkten het nieuw aan te leggen Springers plein. Met de realisatie van de supermarkten en de in de plint van de Georgine Sanderstoren geplande commerciële en maatschappelijke voorzieningen beschikt de woonwijk over een volwaardige buurtwinkelvoorziening. 

De beide supers beschikken over een eigen omsloten parkeerterrein. De beide supermarkten zijn als een architectonische eenheid ontworpen en kennen een architectonische uitwerking die uitstijgt boven dat van een gemiddelde supermarkt.
De hoge architectuurambities zijn ingegeven door de wens om de supermarkten tot een ensemble te laten vormen met de naastgelegen Leo Vroman toren.

OPDRACHTGEVER:
Jumbo Supermarkten / Lidl Nederland GmbH

LOCATIE:
Gouda

PROGRAMMA:
2 supermarkten

ADRES:
Sportlaan 4b, 2806 HC

BVO:
Jumbo 1.560 m²
Lidl 1.405 m²

PERIODE:
2011 – 2016

PARTNERS:
Wildschut Planontwikkeling
(gedelegeerd ontwikkelaar)
Concept NL (projectmanagement)
BM Bouw (aannemer)
Swinn (constructeur)

ALLE PROJECTEN