KAREL DOORMANSTRAAT

Rotterdam

Valina Properties is een private Zweedse belegger en was in 2006 eigenaar van een winkelpand met bovenliggende kantoren op de hoek van de Oude Binnenweg en Karel Doormanstraat. In de loop der jaren was het pand uit de wederopbouwperiode reeds verbouwd, maar structurele leegstand op de kantoorverdiepingen dwong Valina Properties tot nadenken over haar verhuurstrategie.

01-10 ontwikkelde plannen om het pand te transformeren tot multi-storey warenhuis, waarbij niet alleen de bovenliggende kantoorvloeren, maar tevens de kelder bij het te verhuren winkeloppervlak zouden worden betrokken. Het pand heeft een frontale ligging aan het Lijnbaanplein. De ligging en de verhuurstrategie om per verdieping huurder te kunnen aantrekken heeft 01-10 ertoe bewogen om een plan te ontwikkelen waarbij de roltrappen in een etalage aan het Lijnbaanplein werden gesitueerd. Het zichtbaar maken van de traffic in het pand diende bij te dragen aan de dynamiek en zichtbaarheid van de meerdere huurders.

Voordat het plan tot realisatie kon komen is het pand van eigenaar gewisseld, waarna de nieuwe eigenaar naar de plannen van 01-10 Architecten met inschakeling van haar eigen adviseur de herontwikkeling tot realisatie heeft gebracht.

OPDRACHTGEVER:
Valina Properties

LOCATIE:
Rotterdam

PROGRAMMA:
Winkels

ADRES:
Karel Doormanstraat, 3012 GR

BVO:
2.000 m² winkels, 900 m² kantoor

PERIODE:
2006

ALLE PROJECTEN