KERKSTRAAT - NOBELSTRAAT

Oud-Beijerland

Lange tijd zijn ambities gekoesterd om in het oude centrum van Oud-Beijerland, grenzend aan het winkellint van de Molendijk, een centrumvoorziening te realiseren met commerciële ruimten en bovenwoningen. Voor deze ontwikkeling zijn HW Wonen en Bouwbedrijf Vink uit Moordrecht een samenwerking aangegaan. Toen deze ambities uiteindelijk niet haalbaar bleken, zijn de beide ontwikkelingen verzelfstandigd. Nadien heeft Bouwbedrijf Vink een tijdelijke winkel voor Blokker aan de Beneden Molendijk gerealiseerd. Op het resterende kavel wilde HW Wonen een bescheiden woonprogramma realiseren. Voor het ontwerp van deze opgave is 01-10 Architecten aangetrokken.

Het ontwerp voorziet in een vijftal woningen aan de Kerkstraat en twee woningen met een dubbele garage aan de Nobelstraat. Het plan voorziet in een parkeervoorziening op eigen terrein, een noodzakelijkheid gebleken in dit kleinschalige centrumgebied. De woningen zijn zodanig vormgegeven dat zij in schaal en architectuur aansluiten op de bestaande historische bebouwing in beide straten. De woningen zijn daartoe uitgerust met dwarskappen. De materialisatie kent de nodige differentiatie, waardoor de pandenstructuur extra wordt benadrukt. Wij zijn erin geslaagd om de parkeeroplossing zodanig vorm te geven dat de woningen nog steeds beschikken over ruime en omsloten achtertuinen.

De realisatie van het project is gegund aan BM van Houwelingen uit Hardinxveld-Giessendam, die tevens de verdere technische uitwerking van het project heeft verzorgd.

OPDRACHTGEVER:
HW Wonen

LOCATIE:
Oud-Beijerland

PROGRAMMA:
7 woningen en dubbele garage

ADRES:
Kerkstraat en Nobelstraat, 3262 JK

BVO:
950 m²

PERIODE:
2013 – 2015

PARTNERS:
BM van Houwelingen (technische uitwerking en realisatie)

Your Server is Unable to connect to the Google Geocoding API, kindly visit THIS LINK , find out the latitude and longitude of your address and enter it manually in the Google Maps Module of the Page Builder
ALLE PROJECTEN