BURGEMEESTER DE VRIES BROEKMANLAAN

Oud-Beijerland

In opdracht van BoWonen heeft Eentien Architecten een ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van de voormalige Lidl locatie in de wijk de Gorzen te Oud-Beijerland. Het plan omvat een tweetal kleinschalige appartementengebouwen met in totaal 38 appartementen. In juli 2021 is de buurtparticipatie afgerond en heeft de gemeente groen licht gegeven voor het doorlopen van de vergunningprocedure.

Het plan voorziet in 10 appartementen voor starters en 28 appartementen voor doorstromers met een accent op senioren, allen in de koopsector. Daarmee is het plan van grote betekenis voor de uitvoer van het gemeentelijk woningbouwbeleid. De beide gebouwen zijn ontworpen in 3 bouwlagen en een terugliggende penthouse verdieping. Georganiseerd rond een middenkern ontwikkelen de beide gebouwen zich alzijdig en zijn zij van betekenis voor de inpassing in en versterking van de groene long van de wijk de Gorzen.

De architectuur is gelaagd met doorlopende vloer- en balkonranden. De materialisatie van de gevels is hoofzakelijk horizontaal belijnd metselwerk. De gevels van de penthouse verdieping wordt in een fijne houtstructuur gerealiseerd. De penthouses onderscheiden zich verder door middel van hun dakterrassen en royale luifels.

De woningen zullen energieneutraal (NOM) aangeboden worden. De start bouw is vooralsnog voor de tweede helft 2022 voorzien.

OPDRACHTGEVER:
BoWonen

LOCATIE:
Oud-Beijerland

PROGRAMMA:
38 appartementen

PERIODE:
2021

PARTNERS:
Constructeur: IOB
Bouwbesluit- en installatie adviezen: M3E
RO adviseur: R3 Advies

ALLE PROJECTEN