PARKZOOM

Bergschenhoek

MARK markeert één van de entrees van Parkzoom, een langs de Randweg-West ontwikkelde nieuwe woonwijk in Bergschenhoek.

EENTIEN Architecten gaf in opdracht van Batenburg Bouw en Ontwikkeling in het kader van een door de gemeente Lansingerland uitgeschreven meervoudige ondershandse selectie vorm aan het plan. De opgave bestond uit het op risico realiseren van maximaal 24 appartementen in het sociale huursegment. Architectuur was een van kick out criteria in de selectiefase; de uiteindelijke gunning vond plaats op basis van het hoogste grondbod. Helaas heeft een andere marktpartij het bod van onze opdrachtgever overtroffen.

Het ontwerp van EENTIEN Architecten omvat een alzijdige woongebouw, opgebouwd uit 4 woonlagen met 6 appartementen per verdieping rondom een middenkern. De begane grond ligt voor een deel in het talud van het dijkprofiel. In de plint zijn de hoofdentree, techniek, bergingen en collectieve fietsenstalling ondergebracht.

Het woongebouw laat zich lezen als een helder rechthoekig baksteen volume. De vorm en posities van de balkons geven het gebouw zijn specifieke karakter. Het hoogte accent is vormgegeven door oplopende daklijnen.

Het schuine lijnenspel komt terug in diverse gebouwonderdelen: daklijn, balkonvorm en negge afwerking van diverse gevelramen / entree pui. De kenmerkende vorm van het talud is hergebruikt in de architectuur van het woongebouw, waarmee het wordt verankerd in de locatie.

OPDRACHTGEVER:
Batenburg Bouw en Ontwikkeling BV

LOCATIE:
Bergschenhoek

PROGRAMMA:
24 sociale huurappartementen

ADRES:
Noorderparklaan

BVO:
2800m²

PERIODE:
2020

ALLE PROJECTEN