PRAKTIJKWONING EVEN BUITEN

Oud-Beijerland

“Het is dankzij een terugval in de afzet van kantoren (die zoals u weet wel vaker heeft plaatsgevonden) dat ik mij thans gelukkig inwoner van Oud-Beijerland mag noemen”.

citaat eigenaar bewoner

Voor het laatste kavel van de wijk Even Buiten had 01-10 Architecten in opdracht van Libeton Partners een kleinschalig kantoorgebouw ontworpen dat op dat moment niet afzetbaar bleek. Vervolgens kon het beschikbare kavel in particuliere handen komen. We hebben de kans  aangegrepen om naar eigen inzichten, maar uiteraard binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden en overige belemmerende factoren deze  woning met aansluitende  praktijkruimte vorm te geven. Het is een strakke kubistische compositie geworden, uitgevoerd in strak metselwerk van gele verblendstenen in Hilversums formaat en karakteristieke terugliggende schaduwvoegen. De slanke daklijsten en horizontale ramen accentueren het horizontale lijnenspel. Het ontwerp is afgestemd op de locatieaspecten met transparantie en uitzicht aan de achterzijde en meer gesloten gevels aan voor- en noordzijde. Het licht wordt door middel van vide diep in de onderling verbonden kantoorruimte en woning getrokken.

OPDRACHTGEVER:
Bureau voor Ruimtelijke Ordening

LOCATIE:
Oud-Beijerland

PROGRAMMA:
Woning

ADRES:
Dokter van Dongenkade

BVO:
360 m²

PERIODE:
2002 – 2004

Your Server is Unable to connect to the Google Geocoding API, kindly visit THIS LINK , find out the latitude and longitude of your address and enter it manually in the Google Maps Module of the Page Builder
ALLE PROJECTEN