TECHNOLOGIECAMPUS

Best

Dit ruim opgezette en groene campusterrein bestond uit grotendeels één-laagse verouderde bedrijfsgebouwen en laboratoria. De in de loop der jaren plaatsgevonden transformatie van productiefaciliteit tot hoogwaarde technologiecampus vroeg niet alleen om een technische opwaardering maar ook een geheel nieuwe identiteit.

Onze opdracht bestond uit het opstellen van een masterplan voor de noodzakelijke gevelrenovatie om vervolgens een technisch engineering op te zetten met als doel een slimme en kosteneffectieve realisatie, die gefaseerd en met behoud van het functioneren van de gebouwen kon worden uitgevoerd.

In de met geanodiseerd aluminium beklede bovenbouw is veel aandacht besteed aan de horizontale belijning van de uitgestrekte gevels. De gebouwplinten zijn uitgevoerd in prefab elementen van gepolijst beton. Bewust is gekozen voor licht gekleurde gevelmaterialen, waardoor de gebouwen contrasteren met de vele (naald)bomen op de campus. Door middel van LED verlichting in de dakranden wordt via de gevels tevens het parkachtige campusterrein verlicht.

In samenwerking met lichtexperts en landschapsontwerpers wordt er nu nagedacht over de verdere upgrade van deze kennisintensieve werkomgeving.

LOCATIE:
Best

PROGRAMMA:
Gevelrenovatie, kantoorruimte

ADRES:
Ringweg, 5684

BVO:
3.000 m gevelrenovatie

PERIODE:
2014 – 2015

ALLE PROJECTEN