VAN GELDER

Ridderkerk

Meer dan een gebouw ging het hier om het creëren van een omgeving, een (binnenwereld) waarin een breed pallet aan indrukken wordt opgedaan, een wereld van indrukken, informatie en demonstratie. Een atmosfeer die verzadigd is van geuren en kleuren, van groente en fruit dat afkomstig is van Hollandse bodem maar ook van over de hele wereld.

Van Gelder is een succesvol en snel groeiend groente en fruitbedrijf op zoek naar een optimaal nieuw onderkomen, in de eerste plaats voor de primaire business op het gebied van logistiek en productie. Maar vooral ook wordt uitgekeken naar mogelijkheden tot het zichtbaarder maken van haar eigen producten en processen.

Wij hebben een groot “Glass House” ontworpen, een allesomvattende glazen kap, in de traditie van de grote Engelse botanische tuinen, tevens een generator van warmte en elektriciteit, die de overspanning vormt van maaiveld (entree en parkeren) naar productiekassen op het dak. Daaronder wordt een binnenwereld aangetroffen van terrassen en verticale binnentuinen. De grote serre vormt een buffer en intermediërende klimaatzone tussen buitenwereld en de geconditioneerde werkruimtes.

Een gebruikersgemeenschap van medewerkers, kantoorhuurders, klanten, bezoekers maken gebruik van de collectieve voorzieningen (catering, overlegfaciliteiten, demonstratie, auditorium) in het atrium.

OPDRACHTGEVER:
van Gelder Groente en Fruit

LOCATIE:
Ridderkerk

PROGRAMMA:
Multifunctioneel gebouw

ADRES:
Krommeweg, 2988 CB

PERIODE:
2016

ALLE PROJECTEN