WATERINGSE BINNENTUINEN

Den Haag

Wateringse Binnentuinen is het sluitstuk van Wateringse Veld ten zuidwesten van Den Haag. 01-10 Architecten tekende voor het ontwerp van 15 grondgebonden woningen en het hier gedocumenteerde woongebouw met 56 appartementen.

Het stedenbouwkundig bureau Wissing beschreef in haar visie het plandeel als ‘nieuwe tuinstad’, met de daarbij behorende  architectuurreferenties.

Het woongebouw staat als een burcht op het eiland. De Hollandse baksteencultuur uit het begin van de vorige eeuw en haar bijzondere expressie, is voor ons de architectonische inspiratie geweest. Het wooncomplex bestaat uit vier bouwvolumes, ze omsluiten een parkeerhof op het binnenterrein. Het verticale grid van ramen versterkt de beoogde geleding van de hoofdmassa. De balkons nabij de hoeken onderbreken de massa. Het motief van torens wat daardoor ontstaat, verbijzondert de hoeken van het woonblok. De bovenste appartementen in de hoeken zijn tweelaags met een riant optioneel dakterras. Een bijzondere woning is het appartement op de begane grond aan de zuidgevel. Hier woont men met een dertig meter brede gevel langs het water!

OPDRACHTGEVER:
Synchroon

LOCATIE:
Den Haag

PROGRAMMA:
56 appartementen

ADRES:
Zevenwoudenlaan, 2548 NT

BVO:
1.800 m²

PERIODE:
2010 – 2012

ALLE PROJECTEN