WOONGEBOUW VOORZORG

WESTERGOUWE TUINEN II

Het woongebouw Voorzorg is onderdeel van het plangebied Westergouwe Tuinen II en vormt samen met het naastgelegen gebouw een harmonieus ensemble. Beide gebouwen zijn architectonisch op elkaar afgestemd, met een zadeldak en gevelgrid, en zijn via een collectieve heemtuin met elkaar verbonden.

Het woongebouw Voorzorg bestaat uit 40 sociale huurwoningen en 10 zorgwoningen. Beide doelgroepen hebben een eigen hoofdentree die toegankelijk is via een gemeenschappelijke binnenstraat. De 10 zorgwoningen bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping en delen een gemeenschappelijke hal met uitzicht op de directe omgeving. Op de overige verdiepingen zijn de appartementen voor de sociale huur te vinden.

Het oorspronkelijke perceel herbergde de boerderij ‘Voorzorg’. In het ontwerp van het nieuwe woongebouw zijn kenmerken opgenomen van deze voormalige boerderij. Zo refereert het woongebouw met prefab betonelementen naar de natuurstenen gevelelementen van de boerderij. Daarnaast zijn gemetselde accentstenen verwerkt in de gevel, tevens verwijzing naar boerderij en is het woongebouw vernoemd naar de voormalige boerderij en is de oorspronkelijke gevelsteen teruggeplaatst.

OPDRACHTGEVER:
Woonpartners Midden-Holland

LOCATIE:
Gouda
Westergouwe tuinen II

PROGRAMMA:
40 sociale huurappartementen
10 appartementen beschermd wonen

PERIODE:
2018-2022

PARTNERS:
Giesbers Rotterdam
VVG adviseurs
RTA technisch advies

ALLE PROJECTEN