WINKELCENTRUM AKKERHOF

Spijkenisse

Winkelcentrum Akkerhof in Spijkenisse heeft in de loop van de tijd reeds diverse aanpassingen ondergaan. De oorspronkelijke winkels waren gesitueerd aan een U-vormige winkelarcade. Later is hieraan een overdekt winkelcentrum toegevoegd met twee full-service supermarkten. Het winkelcentrum is direct aan het metrostation De Akkers gelegen en functioneert als wijkwinkelcentrum. Inmiddels is niet alleen een volledige revitalisatie van het winkelcentrum aan de orde; sociale veiligheid en overlast van te veel fietsen vormen een nadrukkelijk onderdeel van de opgave. Ook wordt idealiter gezocht naar oplossingen voor de solitaire ligging van de Albert Heijn supermarkt en de gebrekkige verbinding tussen parkeergarage en winkelcentrum.
De visie van 01-10 Architecten voorziet in al deze aspecten. Voor de verdere uitwerking van het buitengebied wordt nauw samengewerkt met de gemeente Spijkenisse die op haar beurt een landschapsarchitect heeft ingeschakeld.
Het interieur van de winkelpassage is inmiddels uitgewerkt en aanbesteed.
Het ontwerp biedt een volledige vernieuwing van het interieur, waarbij esthetisch en thematisch verbinding wordt gemaakt tussen exterieur en interieur. Het plan voorziet bovendien in het stimuleren van een langer verblijf in het winkelcentrum door toevoeging van een bescheiden binnenterras en meetingpoint.

OPDRACHTGEVER:

Stichting Spoorwegen Pensioenfonds
MVGM Vastgoedmanagement

LOCATIE:
Spijkenisse

PROGRAMMA:
Renovatie winkelcentrum

ADRES:
De Akker Spijkenisse

PERIODE:
2018-2020

PARTNERS:
SPF Beheer BV (eigenaar en opdrachtgever)
MVGM Vastgoedmanagement (beheerder en gedelegeerd opdrachtgever)

ALLE PROJECTEN