Zuiderziekenhuis

Rotterdam

01-10 Architecten is één van de drie architectenbureaus aan wie BOEi en Impact Vastgoed een visie vroegen voor de herbestemming van het Carré gebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Een zeer uitdagende opgave die goed aansluit op onze ervaring met monumenten, waardoor wij de uitnodiging met enthousiasme aanvaardden.

Ten behoeve van de herbestemming voorziet de visie van 01-10 Architecten in een nieuwe ontsluitingsstructuur. De nieuwe ontsluitingsstructuur maakt het mogelijk om alle monumentale ruimten binnen het complex maximaal te kunnen inzetten voor een bijzondere en monumentale woonbeleving. Met een mix van buitenruimten en de nieuwe ontsluitingsstructuur wordt het hof ook actief betrokken in de woonfunctie. Met een scope op één- en tweepersoons huishoudens is het uitgangspunt de realisatie van kleine appartementen.

In de visie van 01-10 Architecten zijn dit compacte loftwoningen in een monumentale setting met de mogelijkheid om deze loftwoningen geheel individueel in te richten. De zeer royale hoogte van de woningen biedt de mogelijkheid om bijzondere praktische en ruimtelijke oplossingen te realiseren zoals verhoogde vloeren of entresols. Voor de kapverdieping voorziet de visie van het architectenbureau in bijzondere kapwoningen die het kapprofiel volledig benutten.

OPDRACHTGEVER:
BOEi en Impact Vastgoed

LOCATIE:
Rotterdam

PROGRAMMA:
Woningbouw

ADRES:
Groene Hilledijk 315, 3075 EA

BVO:
9.300 m²

PERIODE:
2016

ALLE PROJECTEN