Op 23 juli berichtten wij u op onze website dat het centrumplan Waddinxveen is genomineerd voor de NRW jaarprijs 2015.

Met nog een week te gaan voordat de jury beslist was het deze week de beurt aan ASR Development om haar plan in de NRW update te presenteren. Via de bijgesloten link kunt u het introductiefilmpje van ASR openen. Maar deze week is er meer nieuws aangaande het winkelcentrum.

Waar de eerdere doelstelling was om een Breeam 3*** classificatie te verkrijgen zijn de bouwcombinatie Hurks-Slokker, eigenaar Altera Vastgoed en ontwikkelaar ASR Vastgoed er in geslaagd om het centrumplan als eerste retail ontwikkeling in Nederland verder te tillen naar een 4**** classificatie. Een reden te meer om de NRW jaarprijs toe te kennen!

01-10 Architecten gaf binnen het architectenteam vorm aan het langgerekte deelplan 1, een deelplan waar fase 2 nog van moet worden gerealiseerd. Het deelplan kenmerkt zich door een gevarieerd aanbod van woningen boven het winkellint en onderscheidt zich door de enorme daktuin dat als tweede maaiveld dient voor de aanliggende woningen, die daardoor in feite grondgebonden woningen boven winkels zijn. Een uitgekiende vorm van dubbel en hoogwaardig grondgebruik.