01-10 Architecten heeft de architectenselectie gewonnen voor het ontwerp van een nieuwe Care kliniek voor Antes. Antes is de gespecialiseerde zorgverlener op het gebied van psychiatrie en verslaving in de regio Rotterdam Rijnmond, voorheen de organisaties Bouman GGZ en Delta.
Op de locatie aan de Oude Maas in Poortugaal vindt al 100 jaar psychiatrische zorg plaats (Maasoord). Op dit moment zijn er op het terrein verschillende behandel- en woongebouwen, waaronder veel in tijdelijke constructies.
01-10 Architecten heeft een visie gegeven op de Care-kliniek met als kerngedachte het concept van een bijzonder gebouw voor langdurig verblijf in een campus omgeving. Het Care-gebouw vormt hierbij een volledige vernieuwde en moderne omgeving voor cliënten die op den duur weer zelfstandig in de maatschappij moeten kunnen functioneren.
01-10 Architecten ziet er naar uit om de komende jaren te werken aan de revitalisatie van de zorgcampus en een toekomstbestendige “healing environment” te creëren. De kliniek moet eind 2019 zijn deuren openen.