Na een voorspoedige ruwbouw fase heeft van Wijnen op 8 maart de ruwbouw van de Leo Vroman toren afgerond. Het hoogste punt werd feestelijk gevierd in aanwezigheid van wethouder Rogier Tetteroo. Speciaal voor de gelegenheid heeft 01-10 Architecten een animatiefilm van het project gemaakt dat u via de onderstaande link kunt bekijken.

De Leo Vroman toren maakt onderdeel uit van de grootschalige revitalisatie van de wijk Gouda Oost. 01-10 Architecten levert een bijdrage aan deze revitalisatie met de realisatie van de Leo Vroman toren, twee supermarkten en de nog in ontwikkeling zijnde gemengde toren in Zuidelijk Stempel West.

De Leo Vroman toren is in 2015 aanbesteed op basis van een UAV-GC geïntegreerde contractvorm. Van Wijnen Stolwijk heeft verstandige keuzes gemaakt en besloten om het skelet te engineeren op basis van tunnelgietbouw. 01-10 Architecten heeft van Wijnen in deze fase ondersteund door de uitwerking van gebouw en skelet vorm te geven in een geïntegreerd BIM model. De ruwbouw is voorspoedig verlopen met als voorlopig hoogtepunt het bereiken van het hoogste punt.

Ga naar verhuursite Woonpartners MH