Op 23 november is het officiële moment daar: de feestelijke start van de bouw van de Georgine Sanders toren in de wijk Gouda Oost.

Evenals de Leo Vroman toren, is de uitvoering door Woonpartners Midden Holland uit handen gegeven aan bouwbedrijf van Wijnen Stolwijk. 01-10 Architecten maakte wederom deel uit van het lean team dat in dit geval in de vorm van een Engineer & Build samenwerking zorgde voor de BIM integratie.

Het ontwerp van de Georgine Sanders toren is afgestemd op het ontwerp van de Leo Vroman toren. De eveneens alzijdig georiënteerde woontoren is gepositioneerd op een plintbebouwing  met op de begane grond commerciële en maatschappelijke functies, op de eerste verdieping een gebouwde parkeervoorziening en op de tweede verdieping een woongroep voor Philadelphia Zorg.

Waar bij de Leo Vroman toren gebruik is gemaakt van gezuurde betonbanden, is in de gevels van de Georgine Sanders toren een rijk metselwerk patroon geweven. De parkeergarage is voorzien van geperforeerde metselwerk vlakken, waardoor de parkeergarage op natuurlijke wijze kan worden geventileerd.

De Georgine Sanders toren omvat 48 drie kamer woningen die door Woonpartners Midden Holland in het sociale segment verhuurd zullen worden en 18 studio’s die in de vorm van zelfstandig wonen met begeleiding door Philadelphia Zorg zullen worden geëxploiteerd.

De verwachting is dat de woningen worden opgeleverd in het tweede kwartaal van 2018.