Al snel na de ingebruikname van het nieuwe schoolgebouw van VMBO Berkroden werd duidelijk dat de uitbreiding van het programma aan de orde was door een groei van het aantal leerlingen. In september is de inrichting van de 2e verdieping van het VMBO Berkroden afgerond.

Bij het ontwerp van het VMBO Berkroden aan de Oudelandselaan in Bergschenhoek was reeds rekening gehouden met een groei van de leerlingenpopulatie van ongeveer 500 naar 700. Al snel na de ingebruikname van het succesvolle schoolgebouw werd duidelijk dat de uitbreiding van het programma aan de orde was.

Behalve onderdak bieden aan meer leerlingen kon ook extra programma worden gerealiseerd door de effectieve organisatie van de onderwijsruimtes. Het bestuur van Melanchthon heeft besloten om haar stafkantoren onder te brengen op de 2e verdieping van Berkroden. Dank zij het royale betoncasco met vloeroverspanningen van 16 meter was een dergelijke onvoorzien en flexibel gebruik ook probleemloos te realiseren zonder het reeds gerealiseerde gebouw geweld aan te doen.