Het ISS, onderdeel van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, is sinds 1993 gevestigd in het voormalige PTT directiekantoor aan de Kortenaerkade 12 in Den Haag. Na ruim 20 jaar als onderwijsgebouw te hebben gefunctioneerd is het Rijksmonument toe aan een grondige renovatie.

De renovatie heeft niet alleen tot doel om de gebruikskwaliteit van het onderwijsinstituut te verbeteren; de gelegenheid wordt tevens gebruikt om het een deel van de monumentale waarden die bij de verbouwing in 1993 verloren zijn gegaan weer in het complex terug te brengen. 01-10 Architecten heeft in nauwe samenspraak met opdrachtgever, gebruikers en de dienst monumentenzorg van de gemeente Den Haag plannen ontwikkeld op basis waarvan inmiddels een omgevingsvergunning is verleend.

De Facilitaire dienst van de Erasmus Universiteit heeft het ontwerp van 01-10 Architecten succesvol aanbesteed en opgedragen aan Groenendijk PGN Bouw te Dordrecht. Inmiddels is met de uitvoering een aanvang genomen; de eindoplevering wordt in juli 2016 tegemoet gezien.

Ga naar dit project